estP

Az estP

A pesti élet egy vidéki srác szemében

2017. január 24. - Jakab József

Az Est című napilap után szabadon.

"A lap a 20. század eleji magyar sajtóélet egyik legnagyobb vállalkozása volt. Tulajdonosa és főszerkesztője, Miklós Andor előzőleg a Pesti Napló közgazdasági rovatvezetőjeként működött, de 1910-ben a laptulajdonos, Surányi József elbocsátotta. Ekkor saját újságot indított, megteremtve ezzel a következő 20–25 év legsikeresebb napilapját. Az újság délben vagy kora délután jelent meg és még aznap ott volt a vidéki városokban is.

Az Est igazi bulvárlap volt. Ez nem csak az utcán, körutakon való árusítást, hanem elsősorban a régi újságsablonok kerülését, új stílus meghonosítását jelentette. Lapja ötletekben, tartalomban, nyomdai kiállításban egész sor újítást vitt a napisajtóba. Hangja merész volt, felfogása haladó szellemű, de független a politikai pártoktól. Sikeresen igyekezett a szélesebb olvasóközönség igényének megfelelni és maga is alakítani azt. A rövid, egyhasábos Az Est-vezércikkek az olvasók nagy tömegeinek nézeteire voltak hatással." -írja a Wikipédia. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Est_Lapok)

Ezt a blogot szeretném arra használni, hogy megosszak saját, valamint más alkotók által írt verseket, esetleg eseményekről nyilatkozzam, amiken részt vettem. Tudni illik, hogy nem zárkózom el a liberális eszméktől, valamint nem vagyok Orbán-fanatikus. Ezúton szólítom fel azt a réteget, akik kulturálatlanul a magamfajta emberek szétszedésére programozódtak, hogy kattintsanak a "Lap bezárása" gombra!

Mindenki másnak jó olvasást kívánok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://estp.blog.hu/api/trackback/id/tr5212151033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása